Piškotki
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih najdete tukaj.

NAPOVEDNIK

Novice


16.10.2016

Delitev točk na blatnem derbiju

Veržej 1:1 Zavrč
 
Prijateljski derbi na blatenem in zelo težkem terenu, ki ne omogoča atraktivne igre, je postregel z delitvijo točk. V prvem polčasu so bili boljši Zavrčani, v drugem igralci Veržeja. Goste je v 26. minuti v vodstvo popeljal Marciuš, domačim je v 77. minuti upanje povrnil Koprivica. Na koncu srečanja so domači zapravili indirektni strel, ki je bil posledica nespametnega prekrška in direktnega rdečega kartona Ptička. Delitev točk je, realno gledana, pravična, hkrati pa opozarja na napake in možne izboljšave v naši igri.
 
Andrejč, Srnec, Polajžer, Vindiš, Vok, Trstenjak, Lah, Cvrtila, Hočevar, Čuk, Aleksandrov.
Žnidarič, Ajlec, Koprivnica, Gamilec, Fišer, Labaš, Ilić. Trener: Zlatko Gabor.

Kovačić, Kukec, Lonzarić, Zorko, Marciuš, Monjac, Ptiček, Županić, Krajnc A., Zorec, Wojciechowski.
Domjan, Panikvar, Prahić N., Prahić L., Krajnc U., Potočnik. Trener: Miran Emeršič.
 
V mrzlem in deževnem vremenu smo odpotovali v Veržej, kjer nas je na premočenem in blatnem igrišču čakala tekma 11. kroga 2. SNL. Miran Emeršič je imel pri sestavi enajsterice nemalo težav, ki so posledica preštevilnih poškodb. Navkljub pomlajenemu igralskemu kadru in krajši rezervni klopi, so fantje začeli zelo dobro. Ob ogledu igrišča je bilo jasno, da bo za zmago potrebno imeti tudi kanček sreče. Celoten prvi polčas je deževalo, žoga je bila posledično hitra in nepredvidljiva. Nekoliko bolje so začeli gostje, ki so bili odločeni, da niz negativnih rezultatov končno obrnejo v svoj prid in, po zmagi v pokalu, točke zabeležijo tudi v prvenstvu. V uvodnih minutah smo, z izjemo posameznih akcij Zavrčanov, ki so prodirali po obeh bokih in skušali zabiti prek globinskih podaj, spremljali igro na sredini igrišča. Pravzaprav smo spremljali blatno borbo za vsako žogo, samostojne akcije Marka Marciuša in Alena Krajnca pa so domačini spretno zaustavljali s prekrški. V 26. minuti se je Marciuš uspel izmuzniti veržejski obrambi in Andrejč je žogo s pogledom nemočno pospremil v mrežo. Prepotreben zadetek je belim dal krila, vse moči so usmerili v napad in skušali ponovno zadeti. Dež se je okrepil, nad igrišče se je spustila megla in igralci so stežka sledili dogajanju. Konec prvega polčasa so do priložnosti prišli domači, a na pravem mestu je bil Kovačić.

Po premoru je dež pojenjal, a megla je vztrajala. Ponovno so nekoliko bolje začeli gostje, ki pa so žogo kmalu zapravili in takrat so narekovanje tempa prevzeli domači. Završka obramba je le stežka odbijala dobre napade Veržeja, protinapadi so postajali vse manj nevarni in domači branilci so se pomaknili nekoliko bliže vratom Matije Kovačića. Tudi v drugem polčasu smo imeli dobre priložnosti, a žoga ni zadela želenega cilja. Domači strateg je našel odgovor za hitre napadalce Zavrča in z dobro taktiko prišel do izenačenja. V 77. minuti je, po zmedi v kazenskem prostoru in dobri obrambi Kovačića, do žoge prišel Koprivica in jo preusmeril za golovo črto. Zadnje minute obračuna so bile izjemno napete, glavni sodnik Lacković je domačim pokazal pet rumenih kartonov, v 83. minuti pa je Ivan Ptiček dobil direktni rdeči karton in Zavrčani so nadaljevali z deseterico. Indirektni strel Veržeja, posledico izključitve, ki je bil namenjen v skrajni desni kot gola, mimo živega zidu, je Kovačić ubranil in s tem ekipi ohranil točko. Do konca srečanja so Zavrčani na vsak način skušali zadeti, a ostalo je pri delitvi točk.

Navkljub remiju, smo lahko zadovoljni z igro, ki je potekala na izjemno težkem terenu, a pogoji so bili enaki za obe moštvi. Nova priložnost za nabiranje točk bo v soboto, ko v goste prihaja novomeška Krka.

 
LESTVICA
T Z N P T
1. Triglav Kranj 25 19 4 2 61
2. Roltek Dob 25 16 6 3 54
3. Ankaran-Hrvatini 25 14 4 7 46
4. Brežice - Terme Čatež 25 10 6 9 36
5. Drava Ptuj 25 9 4 12 31
6. Brda 25 6 8 11 26
7. Krka 25 7 4 14 25
8. Zarica Kranj 25 7 2 16 23
9. Farmtech Veržej 25 5 6 14 21
10. Zavrč 9 1 2 6 5

LESTVICA strelcev
Panikvar Marko 5
Marciuš Marko 2
Monjac Mateo 2
Zorko Rok 2
Brodnjak Nejc 1
Kranjc Alen 1
Ahec Tilen 0
Domjan Luka 0
LESTVICA kartonov
Ptiček Ivan 3 1
Lonzarić David 1 1
Kukec Fran 6 0
Panikvar Marko 3 0
Brodnjak Nejc 2 0
Krajnc Uroš 2 0
Marciuš Marko 2 0
Wojciechowski Kamil 2 0
Zorec Erik 2 0
Županić David 2 0