Piškotki
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih najdete tukaj.

NAPOVEDNIK

Novice


01.10.2016

Remi z Zarico


Zavrč 2:2 Zarica Kranj

Kovačić, Lonzarić, Ahec, Ptiček, Županić, Wojciechowski, Kukec, Marciuš, Krajnc A., Monjac, Zorko.
Bulić, Prahić N., Prahić L., Murko, Potočnik, Zorec, Panikvar. Trener: Miran Emeršič.

Božič, Hajdarević, Kotnik, Ajdovec, Primožič, Mlakar, Ljubijankić, Jogić, Kimovec, Vazda, Istenić.
Poplatnik, Guberac, Beganović, Djukić, Obrez, Burkeljca, Zukanovič. Trener: Janez Zupančič.

V prvih minutah so pobudo prevzeli gostje, ki so prvi resnejši poskus izpeljali v samostojnem prodoru Vazde. Žoga je Matija Kovačić, brez večjih težav, odbil v kot.  Nesrečno zapravljeni priložnosti Monjaca in Marciuša v 8. oziroma 11. minuti. Vnovično dobro priložnost domačih v 15. minuti zapravil Zorko, ki je po preigravanju žogo podal gostujočemu branilcu. Dvojna sreča za Zarico v 18. minuti - Marciuš stresel prečko, Kukec vratnico. 4 minute pred koncem prvega polčasa za Zarico v polno Istenič. Razglašena obramba Zavrča ponovno klonila v 45. minuti, ko je v polno zadel Mlakar. Najstrožja kazen za domačo ekipo, natančen Panikvar. Za veselje domačih navijačev je v 83. minuti poskrbel kapetan, ki je izenačil na 2:2. Prečka v zadnji miuti (ponovno) rešila Zarico. 

V hladnem in jasnem večeru so se fantje završkega članskega moštva pomerili s kranjsko Zarico. Ob glasnem spodbujanju domačih navijačev so tekmo nekoliko bolje otvorili gostje, ki so že v 2. minuti izvedli samostojni prodor, ki  se je končal z odlično obrambo domačega čuvaja mreže in prvim kotom. Tudi podaja s kota se je izkazala za dober poskus, a je bil ponovno na pravem mestu Kovačić. Začetnega pritiska Kranjčanov so se Zavrčani hitro otresli, v 8. minuti je dober strel Matea Monjaca ubranil Božič. Vnovično akcijo domačih je v 11. minuti nesrečno zapravil Marko Marciuš. Uvodni trenutki srečanja napovedujejo razburljivo tekmo, o zmagovalcu bodo ponovno odločale malenkosti. Sledili so pritiski domačih, ki so v vnovičnem napadu v ogenj poslali kapetana. Rok Zorko se je v 15. minuti zapletel s preigravanjem in žogo podal igralcu nasprotne ekipe. Gostje so se zoper završko obrambo skušali boriti z dolgimi, visokimi podajami oziroma direktnimi streli proti golu Matije Kovačića. V 19, minuti je Marko Marciuš z odličnim strelom zadel prečko, do odbite žoge je prišel Fran Kukec, ki je zatresel vratarjevo oddaljeno vratnico. Po dobri igri domačih in hitrih protinapadih Zarice ostaja 0:0. Razigrani Marciuš je v 22. minuti domačim priboril prosti strel in vnovično priložnost za zadetek, a strel Zorka ni zadel okvirja gola. Prosti strel v 30. minuti je močno namučil Matijo Kovačića, a k sreči za las zgrešil gol. 40. minuta, nezbranost domače obrambe in preveč prostora za visokega Istenića. Zarica je tako do vodstva prišla v zadnjih minutah prvega polčasa. Minuto pred koncem je protinapad domačih začel Alen Kranjc, ki je slabo ocenil situacijo in žogo podal nazaj. Tribuna je glasno izražala nezadovoljstvo nad (pre)obrambno igro domačega moštva, slabih podajah in nasploh prepočasni igri. Vnovična akcija gostov je prešla v nov gol, ko so s hitrim prenosom žoge in globinsko podajo v kazenski prostor Kovačića, ki je žogo sicer odbil, a le v mrežo. Na premor tako odhajamo z dvema goloma zaostanka, a časa za izenačenje je dovolj. Prvi polčas so fantje končali brez poškodovanega Tilena Aheca, ki je v eni izmed obrambnih ackij staknil poškodbo kolena, na igrišču ga je zamenjal Erik Zorec.
 
Med premorom se je domači strateg odločil za novo menjavo – v slačilnici je ostal Alen Krajnc, njegovo mesto pa zasedel Marko Panikvar. S sredine so tokrat začeli domači, ki so brez prave ideje žogo hitro prepustili gostom. Vnovični stik z žogo Zavrčanov se je prevesil v počasno podajanje, fantje nekako niso imeli ideje o izpeljavi akcij. Začetek drugega polčasa je precej medel, brez želje po vnovičnem zadetku enih ali drugih. Gostje se zdijo zadovoljni z visokim vodstvom, domači s počasnimi podajami ne prodirajo pred kazenski prostor Kranjčanov. Prva lepa priložnost domačih v drugem polčasu je (ponovno) izgorela v preigravanju kapetana, ki ni uspel prelisičiti gostujočega vratarja. Nov hiter prodor Marciuša je Kimovec zaustavil z grobim potegom za dres, ki je bil tako močan, da je odtrgal rokav. Po prekršku Božiča v 61. minuti Zavrčanom strel z bele točke, natančen Marko Panikvar. Gol je domače zbudil, zaigrali so napadalneje in gostje so protinapade pričeli zaustavljati z grobimi prekrški. Igra se je razživela, v 67. minuti so si gostje priigrali nov udarec iz kota, ki pa Kovačiću ni povzročil pretiranih težav. Več znanja je moral domači vratar pokazati v 71. minuti, ko je žogo po težkem strelu le uspel poslati čez prečko.  Vnovično akcijo Marciuša so gostje prekinili z ostrim prekrškom, sodnikova piščalka ostala nema. Do konca srečanja smo spremljali izenačen dvoboj, v katerem sta obe ekipi izmenično prevzemali pobudo. Gostje so našli odgovor za hitrega Marciuša, domači pa so napadali in si v 83. minuti po strelu Roka Zorka priigrali izenačenje. Domači so začutili priložnost za zmago in prevzeli pobudo na igrišču. V zadnji minuti srečanja je bila sreča ponovno na strani gostov – odličen strel Marka Panikvarja je rešila prečka. Po dobrih predstavah, na katerih so Zavrčani nesrečno končali brez točk, so to nove in težko pričakovane točke za dvig samozavesti domačega moštva.

Domači navijači so fantom ves čas srečanja izkazovali bučno podporo in pokazali, da fante podpirajo v dobrem in slabem. Zavrčani bodo imeli v petek proti Ankaranu novo priložnost, da se navijačem zahvalijo z zmago.

Foto: Črtomir Goznik

 
LESTVICA
T Z N P T
1. Triglav Kranj 25 19 4 2 61
2. Roltek Dob 25 16 6 3 54
3. Ankaran-Hrvatini 25 14 4 7 46
4. Brežice - Terme Čatež 25 10 6 9 36
5. Drava Ptuj 25 9 4 12 31
6. Brda 25 6 8 11 26
7. Krka 25 7 4 14 25
8. Zarica Kranj 25 7 2 16 23
9. Farmtech Veržej 25 5 6 14 21
10. Zavrč 9 1 2 6 5

LESTVICA strelcev
Panikvar Marko 5
Marciuš Marko 2
Monjac Mateo 2
Zorko Rok 2
Brodnjak Nejc 1
Kranjc Alen 1
Ahec Tilen 0
Domjan Luka 0
LESTVICA kartonov
Ptiček Ivan 3 1
Lonzarić David 1 1
Kukec Fran 6 0
Panikvar Marko 3 0
Brodnjak Nejc 2 0
Krajnc Uroš 2 0
Marciuš Marko 2 0
Wojciechowski Kamil 2 0
Zorec Erik 2 0
Županić David 2 0