Piškotki
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih najdete tukaj.

NAPOVEDNIK

Novice


06.08.2017

Prva pripravljalna tekma

 
Zavrč 2:1 Markovci

Ivo Borak, Kevin Vesenjak, Žiga Domjan, Rok Žganjar, Boštjan Frangež, Sašo Juričinec, Aleš Gril, Nikola Vočanec, Luka Kokot, Denis Potočnik, Stojan Muršek, Sandi Kelc, Matej Lenart, Jani Petrovič.

Matija Težak, Leon Anzel, Primož Klinc, Alen Leben, Robi Bratkovič, Rene Vrabl, Gašper Šmigoc, Simon Majcen, Aljaž Majcen, Adrian Bezjak, Marko Mlinarič, Vito Meznarič, Anže Školnik.

V hladnejšem in deževnem vremenu so se na završkem stadionu pomerili nogometaši Športnega društva nogometna šola Zavrča in Športnega društva Markovci. Prvo prijateljsko tekmo je spremljalo okoli sto gledalcev, ki so tako po nekajmesečnem premoru ponovno dočakali tekmo članske zasedbe.

V prvih napadih so v ospredje stopili domačini, ki so po hitrem napadu in dobrem strelu Aleša Grila dodobra ogreli gostujočega čuvaja mreže Matijo Težaka.  V 8. minuti so do prve nevarne priložnosti prišli gostje, a Ivo Borak se je odlično izkazal in žogo odbil stran od svojih vrat. V protinapadu je Denis Potočnik priigral prosti strel, ki ga je izvedel Aleš Gril – žoga je zletela čez vrata. Dež je popolnoma ponehal, mokro igrišče in hitra žoga pa sta v začetku prvega polčasa nekoliko bolj odgovarjala domačinom. Dolga podaja kapetana Mateja Lenarta je z dobrim sprejemom nadaljeval Stojan Muršek, ki je zaposlil vtekajočega Aleša Grila, a brez nevarnosti za gostujočega čuvaja mreže.  V 17. minuti je nekaj zmede v domači obrambi izkoristil Robert Bratkovič in zadel za vodstvo. Domači so po prejetem zadetku nadaljevali s hitrimi prodori in globinskimi podajami. V 25. minuti je do priložnosti prišel Žiga Domjan, ki ni uspel zadeti. Gostje so dočakali prvo prekinitev, v 31. minuti je Gašper Šmigoc s prostega strela meril preko vseh igralcev, direktno v naročje Iva Boraka. fVreme ni zdržalo, konec polčasa so igralci igrali v močnejšem nalivu, ki pa ni upočasnil tempa. Igra je potekala na sredini igrišča, z redkimi priložnostmi obojih. V 38. minuti je domači strateg posegel po prvi menjavi, Boštjana Frangeža je menjal Kevin Vesenjak. Gostje so pritisnili, dober strel Reneja Vrabla je Ivo Borak odbil v kot.

V drugem polčasu so iz sredine začeli domačini, ki pa napada niso izvedli. Gostje so, po pridobljeni žogi, odločno krenili v napad in priigrali kot. Ivo Borak je preprečil zadetek in soigralce poslal v napad. Fantje so odigrali hitro in si, po posredovanju Leona Anzela, priigrali kot. Dež se je okrepil, gostje so igro nekoliko umirili. Najlepšo priložnost na tekmi je v 51. minuti zapravil Rok Žganjar, ki je meril v naročje vratarja. Močan naliv je onemogočal dobro igro, žoga ni stekla. 54. minuta in nov protinapad gostov. V kazenskem prostoru je domači obrambi uspelo prekiniti napad in žogo odbiti proti sredini igrišča. Igra se je umirila, težke razmere niso omogočale hitrih napadov. Igra je postajala vse bolj groba, brez pravih priložnosti. V 62. minuti je po dobrem predložku Aleša Grila gnečo v kazenskem prostoru izkoristil Nikola Vočanec, ki je zadel za izenačenje. V 65. minuti prekršek nad Sandijem Kelcem dosojena najstrožja kazen, ki jo je izvajal Stojan Muršek. Vodstvo domačih 2:1. Igra se je razživela, gostje so prišli do nekaj priložnosti, dobro so nadaljevali tudi domačini. Po dogovoru med trenerjema se je – zaradi težkih razmer, tekma končala v 70. minuti. Dočakali smo prvo zmago članske zasedbe Športnega društva nogometna šola Zavrč.
 
Sandi Petrovič, strateg domačih, je po tekmi povedal: »S tekmo sem zadovoljen s stališča, da sem dobil potrebne informacije. Rezultat je bil sekundarnega pomena. Zanimalo me je predvsem kako se bodo odzvali igralci, ki že dolgo niso igrali. Potrebno je bilo ugotoviti, v kakšnem stanju so fantje. Kar se tiče pristopa igralcev, je bilo zadovoljivo. Določene pomanjkljivosti bomo skušali odpraviti na prihodnjih treningih in štirih pripravljalnih tekmah. Kar se tiče rezultata, je popolnoma nepomemben, morda dobra motivacija fantom, zame je bilo pomembno predvsem, da vidim kje smo in na čem je potrebno delati, da se izboljšamo.« 

 
LESTVICA

Tekmovanja

Sezona 2017/2018 » Člani - 2.razred MNZ Ptuj 2017/18 » Lestvica (odigrane tekme)

Klubi

1.Zavrč880046:524
2.Leskovec870132:1221
3.Makole Bar Miha851227:1616
4.NK Zgornja Polskava841325:2313
5.Hajdoše830515:269
6.NK Slovenja vas830513:249
7.Lovrenc821511:257
8.Oplotnica802612:272
9.NK Majšperk Picerija Špajza81169:32-2

LESTVICA strelcev
Leben Miha 15
Potočnik Denis 12
Ferreira dos Santos Romerito 3
Frangež Boštjan 3
Lenart Matej 3
Domjan Žiga 2
Gril Ales 2
Muršek Stojan 2
LESTVICA kartonov
Gril Ales 0 1
Vesenjak Kevin 2 0
Dobrotić Predrag 1 0
Frangež Boštjan 1 0
Juričinec Sašo 1 0
Kokot Luka 1 0
Leben Miha 1 0
Lenart Matej 1 0
Lorbek Kristijan 1 0
Potočnik Denis 1 0