Piškotki
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih najdete tukaj.

NAPOVEDNIK

POGOVOR MESECA


01.12.2015

Smo "mučitelji" in "tirani"

V tokratnem pogovoru meseca vam ponujamo pogovor z osebo, ki ni del igralskega kadra, temveč sestavlja strokovni kader, ki je v svoji meri zaslužen za pripravljenost in posledično rezultate moštva. Srđan Prodanović v našem klubu opravlja funkcijo kondicijskega trenerja.
 
Glavno delo Srđana je, da vodi evidenco o fizični pripravljenosti ekipe. »Kondicijski trener je tudi zadolžen za načrtovanje in programiranje treninga skupaj z glavnim trenerjem in njegovim strokovnim štabom,« pove Srđan in doda, da je njegovo delo tudi priprava rehabilitacijskih treningov, ki se opravljajo po poškodbah, kar naredi skupaj z fizioterapevtom. »Kondicijski trener je pomemben člen v današnjem vrhunskem športu.«
 
Za poklic kondicijskega trenerja se je Srđan odločil, ko je študiral na Fakulteti za šport. »Študiral sem v Splitu, ta smer me je začela  zanimati na fakulteti, tako da sem se v ta del tudi usmeril. To je moja specializacija.« Kot je že omenjeno, je njegova vloga zelo pomemben člen v vsakem športu, in Srđan je prepričan, da bo njegova stroka v vrhunskem športu v prihodnosti tudi vse bolj in bolj prisotna.
 
Začel pred štirinajstimi leti
 
Začetki Srđanove kariere pa segajo v malce drugačno smer. Začel je namreč kot trener. »Zgodaj sem začel kot trener. Kar nekaj let sem treniral taekwondo, bil sem tudi državni prvak in reprezentant Hrvaške,« pravi. Kasneje je začel delati kot trener v taekwondoju, kjer je deloval nekaj let. »Kasneje sem na fakulteti začel delati kot kondicijski individualni trener, začel sem delati tudi z nogometaši. To pa se je začelo pred štirinajstimi leti. Ampak meni se zdi, kot da bi bilo včeraj,« priznava Srđan. V Sloveniji je individualno delal že z mnogimi nogometaši, njegova prva stranka pa je bil Suad Fileković. »Delal sem tudi v mladinskih nogometniš šolah, treniral sem tudi MDNS Maribor.«
 
Na iniciativo vodstva kluba in na njihov poziv pa se je odločil za sodelovanje pri NK Zavrč. »Nogometaše pripravljam po načrtu in programu, ki ga pripravljamo skupaj s strokovnim štabom in seveda z glavnim trenerjem.« Vse pa je seveda odvisno od veliko stvari, kot so pogoji, v katerih delaš, oprema.
 
»Odkar sem prišel v klub, smo uvedli nekatere novosti, ki so upam da pozitivne. Uvedel sem samo pripravo na trening, kar pomeni, da igralci prihajajo pred treningom in se skupaj z mano pripravjajo na trening.« Pridobili so tudi novo opremo, ki je potrebna za kondicijski trening, za kar meni, da so igralci dobro sprejeli. »Uvedli bomo še nekatere novosti, pridobili še nekaj kosov nove opreme, tako da menim, da vse to gre v pozitivno smer.«
 
Trenutno stanje ekipe je po njegovem mnenju dobro. »Mislim, da je lahko še boljše. Nekatere stvari se še morajo popraviti, a realno gledano za to potrebuješ čas.« Srđan pravi, da se bo premik videl v drugem delu prvenstva.
 
Z igralci se dobro razume. »Menim, da imamo dober odnos, profesionalen. Oni spoštujejo mene, jaz spoštujem njih, tako da bi rekel, da imamo pravi profesionalen odnos.« Vsi so del ekipe, ki teži k določenemu uspehu, a za to je potrebno trdo delati. »Kondicijski trener ni najbolj popularen v klubih, ker smo »mučitelji«, »tirani«, a sem srečen, ko oddelajo vse, kakor je treba in mislim, da so tudi sami nogometaši na koncu veseli z rezultati,« je zaključil Srđan.

 
LESTVICA
T Z N P T
1. Triglav Kranj 25 19 4 2 61
2. Roltek Dob 25 16 6 3 54
3. Ankaran-Hrvatini 25 14 4 7 46
4. Brežice - Terme Čatež 25 10 6 9 36
5. Drava Ptuj 25 9 4 12 31
6. Brda 25 6 8 11 26
7. Krka 25 7 4 14 25
8. Zarica Kranj 25 7 2 16 23
9. Farmtech Veržej 25 5 6 14 21
10. Zavrč 9 1 2 6 5

LESTVICA strelcev
Panikvar Marko 5
Marciuš Marko 2
Monjac Mateo 2
Zorko Rok 2
Brodnjak Nejc 1
Kranjc Alen 1
Ahec Tilen 0
Domjan Luka 0
LESTVICA kartonov
Ptiček Ivan 3 1
Lonzarić David 1 1
Kukec Fran 6 0
Panikvar Marko 3 0
Brodnjak Nejc 2 0
Krajnc Uroš 2 0
Marciuš Marko 2 0
Wojciechowski Kamil 2 0
Zorec Erik 2 0
Županić David 2 0