Piškotki
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih najdete tukaj.

NAPOVEDNIK

POGOVOR MESECA


21.10.2017

Intervju s Sandijem Petrovičem, trenerjem članske zasedbe

Igralec, trener mlajših selekcij, vodja nogometne šole in sedaj ponovno trener – tokrat prvič članske zasedbe. Kako je prišlo do tega? Kakšni so bili občutki, morda pomisleki?

Res je, v Zavrču sem doživel že marsikaj. Ko me je prijatelj Roman Vuk leta 2000 pripeljal v Zavrč, si nisem upal niti pomisliti, da bom v letu 2017 še vedno tukaj. Kot veste nisem doma iz Zavrča, ampak iz sosednjih Cirkulan.

Kot je bilo omenjeno me je pot vodila od igralca do trenerja mlajših selekcij, kasneje sem deloval kot koordinator oziroma vodja nogometne šole. Sedaj sem pristal na mestu trenerja prve ekipe, čeprav še vedno opravljam vlogo koordinatorja nogometne šole. To, da sem pristal v vlogi trenerja, je bila odločitev vodstva kluba, na kar sem pristal pod pogojem, da je ta funkcija le začasna – za obdobje enega leta. Zavedal sem se, da sem s prevzemom prve ekipe zagrizel v zelo kislo jabolko. Neredko sem res pomislil, če je meni to potrebno, vendar so se stvari nekako utirile. Ob pomoči ekipe, ki stoji za vsem tem, se je lažje lotiti stvari. Na tem mestu moram omeniti Ivico Težaka in Jožefa Težaka, predsednika in podpredsednika, ter seveda brata Vuzem, Roberta in Ivana.

Kako je potekala sestava ekipe? Kaj je odigralo najvidnejšo vlogo?

Najtežje je bilo sestaviti člansko moštvo, saj je bilo ogromno dvomov pri igralcih, ki smo jih skušali pripeljati v klub. Tako sva s sekretarjem Marjanom Prelogom največ energije porabila s pojasnjevanjem bodočim igralcem o stanju v klubu.

Pri prevzemu ekipe je odločilno vplivalo dejstvo, da poznam veliko igralcev, ki so šli skozi proces treniranja v naših mlajših selekcijah ali so v preteklosti že igrali za člane in to je odigralo najvidnejšo vlogo. Prva ekipa v tem trenutku temelji prav na teh igralcih. V veliko pomoč pri sestavi prve ekipe je bil že prej omenjeni Marjan Prelog, ki opravlja vlogo sekretarja. Ko smo se dogovorili z igralci pa je bilo potrebno stvari še birokratsko urediti in to sta, več kot uspešno, izpeljala administratorka Nika Grdadolnik in predstavnik kluba Boštjan Lorbek.

Po 7. krogih prvenstva smo še zmeraj prvi, edini s polnim izkupičkom. Pričakovan razplet prvega dela tekmovanja?

Po 7. krogih smo res na prvem mestu in edini s polnim izkupičkom, vendar je do konca prvenstva še veliko tekem. Glede tega, če je bilo to pričakovano, moram odgovoriti, da je potrebno biti zmerno pesimističen in v enaki meri tudi optimističen. Če bi že pred prvenstvom bili prepričani, da bomo prvaki, bi težko pripravil igralce do kvalitetnega treninga. Zato se na vsako tekmo pripravljamo posebej in z enako zagnanostjo.

Marsikdo naglas razmišlja, da je dolgoročni cilj vrnitev v Prvo ligo. Je v tem kaj resnice? Kakšni so dejanski cilji?

Ker tudi sam z vodilnimi možmi pomagam soustvarjati zgodbo kluba, si upam brez pomislekov trditi, da v tem trenutku nihče ne razmišlja o povratku v katerokoli tekmovanje pod okriljem NZS. Sem zagovornik varnih in premišljenih dejanj, četudi se lahko kakšna stvar zavleče nekoliko dlje v prihodnost. Dejstvo je, da je naš trenutni cilj napredovanje v 1. razred MNZ Ptuj, vse ostalo pa po vrsti, korak za korakom.

Brazilec v zadnji ligi. Zdi se, da je Zavrč zmeraj nekako izstopal iz povprečja, kako se je Romerito znašel v Zavrču in kako se počuti v Halozah?

To, da imata dva haloška kluba v svojih vrstah vsak svojega Brazilca, je res malce nenavadno. Športni prijatelj Franc Milošič iz Cirkulan me je poklical, če smo zainteresirani za igralca iz Brazilije. Zame je bilo vse skupaj malce nenavadno, a smo po srečanju hitro našli skupni jezik in Romerito je tukaj. Potrebno je povedati, da je igralca v Evropo poslal njegov zastopnik z namenom, da se najde v kakšnem višje rangiranem klubu. Bil je na preizkušnji v hrvaški drugi ligi, vendar ni uspel, tako je pristal pri nas. Jaz temu pravim, da je v izložbi, saj še vedno upajo, da ga pri nas kdo opazi in se proda. Drugače pa se pri nas počuti odlično in nam je že namignil, da bi spomladi želel še naprej igrati za naš klub, saj so tukaj prijazni ljudje, odgovarja mu okolica. Bomo videli kako in kaj naprej.


Ekipo v večini sestavljajo domačini. Zdi se, da je uspelo združiti izkušnje z mladostjo, kako pa vi vidite ekipo - na igrišču funkcionirajo dobro, kako se razumejo izven zelenice?

Člansko ekipo sestavlja kar precej igralcev iz domačega kraja, nekaj je iz bližnje okolice, nekaj jih je tudi iz ptujskega okoliša. Po dolgem času se je zgodilo, da več kot polovica igralcev prihaja neposredno iz samega Zavrča. Posebej je potrebno omeniti naše tri izredno mlade in talentirane igralce, ki so že sedaj nepogrešljivi člani prve ekipe. Denis Potočnik, Luka Kokot in Kevin Vesenjak so stari med 16 in 19 let, torej so izredno mladi in pred njimi je res lepa prihodnost. Fantje so dokaz, da v domači nogometni šoli delamo dobro in vzgajamo odlične nogometaše. Za njimi prihaja kar nekaj zelo talentiranih igralcev, nekateri si trenutno nabirajo izkušnje v Jarenini.

Mislim, da smo mladost in izkušnje uspeli združiti v kompaktno celoto, kjer imajo starejši igralci tudi kakšno nalogo več kot mlajši, predvsem v timskem smislu. Največjo odgovornost ima tukaj kapetan Matej Lenart, v smislu ohranjanja treznih glav in dobrih odnosov tako na igrišču kot izven njega. Moje mnenje je, da smo ustvarili dobro kombinacijo igralcev, ki dobro sodeluje tudi takrat, ko se ne igra nogomet.

 
LESTVICA
T Z N P T
1. Drava Ptuj 20 15 3 2 48
2. ZASE Videm 20 12 4 4 40
3. Krško 20 10 5 5 35
4. Korotan Prevalje 20 10 5 5 35
5. Brežice 1919 Terme Čatež 20 11 1 8 34
6. Šampion 20 9 3 8 30
7. IBLO Podvinci 20 8 5 7 29
8. Avto Rajh Ljutomer 20 8 3 9 27
9. Hajdina 20 8 2 10 26
10. Zavrč 20 7 5 8 26
11. Šmartno 1928 20 7 1 12 22
12. Rače 20 6 4 10 22
13. Premium Dobrovce 20 5 4 11 19
14. Koroška Dravograd 20 1 1 18 4

LESTVICA strelcev
Zorko Rok 10
Mihalič Patrik 3
Potočnik Denis 3
Kajzer Rok 2
Vočanec Nikola 2
Kelc Vnuk Rok 1
Koren Marcel 1
Lazar Dražen 1
LESTVICA kartonov
Drevenšek Niko 3 1
Pofuk Matija 6 0
Romih Alen 4 0
Šket Lan 4 0
Kajzer Rok 3 0
Potočnik Denis 2 0
Vočanec Nikola 2 0
Zorko Rok 2 0
Županič Kristijan 2 0
Kelc Vnuk Rok 1 0